Nieuws

 • Wie is wie in het PAX Vredesweek team?

  Dit jaar is er weer een team van collega’s dat zich bij PAX inzet voor de Vredesweek! Wil jij weten wie wij zijn en wat wij doen? 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 23-04-2018
 • Drie generaties inspireren kunstenaars voor posters Vredesweek

  Het thema van de Vredesweek is dit jaar Generaties voor vrede. Wat is er dan beter dan de posters die bij de week horen te maken met mensen uit drie verschillende generaties? Kinderen, jongeren en ouderen gingen met kunstenaars in de weer om ze te inspireren. Het resultaat mag er zijn. Zoals een van de kinderen zei: “Als je samen kleurt, gaat het beter.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 17-04-2018
 • Ambassadeursdagen een succes: Haat moet niet erfelijk zijn, vrede wel

  Vanuit het hele land komen enthousiaste en betrokken mensen op de Ambassadeursdagen af. Om elkaar te ontmoeten én om te leren. Dat gebeurt in uiteenlopende workshops, van fondsenwerven, via het betrekken van jongeren bij vredeswerk tot hoe je eigenlijk een goede dialoog voert.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 10-04-2018
 • Een nieuw gezicht!

  Vanaf deze week zal ik het team voor de Vredesweek komen versterken als stagiair. Ik zal me even voorstellen.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 05-04-2018
 • Generaties in actie

  ‘In augustus 2017 besloot onze gemeenschap ‘Generaties’ als jaarthema voor 2018 te kiezen. We wisten toen natuurlijk nog niet, dat het jaarthema van de Vredesweek 2018 hier zo nauw op zou aansluiten! We hebben al een paar activiteiten rondom dit thema achter de rug, en dat is ontzettend leuk en leerzaam.’ Aan het woord is Erna van Muijden-Karssen.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 06-03-2018
 • De Nobelprijs voor de Vrede in handen, en nu?

  De Nobelprijs voor de Vrede. Nelson Mandela, bisschop Desmond Tutu, Malala, Martin Luther King, het zijn niet de minsten die de prijs in ontvangst mochten nemen. Wat waren wij trots toen het Nobelcomité vorig jaar koos voor de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), de internationale campagne waar PAX al jarenlang als drijvende kracht bij betrokken is. Wat staat ons het komende jaar te wachten? En hoe kunt u in de Vredesweek bijdragen aan een kernwapenvrije wereld?

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 05-03-2018
 • Welke workshops kies jij tijdens de Ambassadeursdagen?

  Om je keuze te vergemakkelijken, volgt hier een korte omschrijving van elke workshop. De sprekers verschillen per Ambassadeursdag, en zij zullen de workshop ieder op hun eigen manier verder invullen.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 02-03-2018
 • 'Vrede, daar moet je niet op wachten, vrede moet je doen!'

  PAX sprak met Willem Furnée over het idee achter de Orde van het Theelepeltje, Willems motivatie om zich voor vrede in te zetten, en wat hem daarbij inspireert.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 12-02-2018