Nieuws

 • /

  Generatie Vrede staat op tijdens de Vredesweek 2022!

  Van 17 tot en met 25 september vindt in het hele land de Vredesweek plaats. Deze editie staat volledig in het teken van Generatie Vrede: de generatie die burgers verenigt die in actie willen komen voor vrede - over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

   

  Lees verder >

  20-07-2022
 • /

  Dit was de Vredesweek 2021

  De Vredesweek 2021 was een prachtige viering van inclusiviteit. Door heel het land zetten honderden vrijwilligers zich in om met tal van activiteiten te laten zien dat polarisatie en uitsluiting niet de norm hoeven en moeten zijn. Samen staan we sterker en betrokken mensen lieten dat tijdens de Vredesweek zien, van Zwolle tot Middelburg en van Nijmegen tot Alkmaar. 

  Lees verder >

  01-10-2021
 • /

  PAX Duif voor vredesactivist Jack Munayer

  Tijdens het laatste PAX Power to the People evenement van de Vredesweek, heeft de Palestijnse vredesactivist Jack Munayer een PAX Duif in ontvangst genomen. Algemeen directeur van PAX Anna Timmerman: "Jack heeft het leven van veel Palestijnen die dagelijks te maken hebben met geweld en onderdrukking op een positieve manier veranderd. Hij staat symbool voor een nieuwe generatie activisten die zich op een vreedzame manier verzet tegen onrecht." 

  Lees verder >

  23-09-2021
 • /

  Walk of Peace: een bijzondere Vredeswandeling in Zwolle

  Op het schoolplein van Basisschool De Springplank zijn schoolkinderen al vroeg in de weer om alles in gereedheid te brengen voor de Walk of Peace. Het is zaterdag 18 september, een vrije dag. De kinderen zijn druk bezig met het klaarzetten van tafels en het maken van menukaarten. De gerechten die vanmiddag aangeboden worden zijn gesponsord, de opbrengst gaat naar het goede doel, het schoolreisje van volgend jaar. Nu maar hopen op veel deelnemers met trek.

  Lees verder >

  20-09-2021
 • /

  Speech burgemeester Sharon Dijksma

  Vanmorgen openden we de Vredesweek in de Utrechtse Domkerk met burgemeester Sharon Dijksma, PAX-directeur Anna Timmerman, spoken wordartiest Zaïre Krieger en pastor voor ongedocumenteerden Marieke Sillevis Smitt. Zij spraken allemaal vanuit hun eigen perspectief over het thema ‘inclusieve samenleving’. 

  Lees verder >

  18-09-2021
 • /

  De PAX College Tour

  Hoe verhouden de val van de Berlijnse muur, Black Lives Matter en de klimaatbeweging zich tot elkaar? Wat is de invloed van technologie op oorlogvoering? En hoe gaat het met de Dutchbatveteranen en met de Srebrenicaoverlevenden die in Nederland wonen? Voorafgaand aan en tijdens de nationale Vredesweek organiseert PAX een College Tour: gastcolleges van PAX-programmaleiders die de situatie in conflictgebieden als geen ander kennen.

  Lees verder >

  11-08-2021