Nieuws

 • /

  Inspiratiedagen: "Vredeswerk is: de verbindende krachten sterker maken"

  We blikken terug op drie geslaagde inspiratiedagen in Amersfoort, Nijmegen en Rotterdam! Vanuit het hele land zijn de dagen zeer goed bezocht door betrokken burgers op zoek naar inspiratie voor activiteiten die tijdens de Vredesweek georganiseerd kunnen worden. Tijdens de workshops kon inspiratie voor een viering opgedaan worden, hoe en welke partnerschappen opgebouwd kunnen worden, het organiseren van een Walk of Peace en het analyseren van je dorp of stad.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 14-05-2019
 • /

  Vredesweek Filmtips 2019

  Een filmavond organiseren tijdens de Vredesweek? Leuk! Maar welke film kies je? Dit jaar is het thema ‘Vrede Verbindt Over Grenzen” —grenzen tussen landen, culturen, religies, maar ook grenzen die dichter bij onszelf staan. Wij hebben dit jaar weer een lijst samengesteld met zowel films als documentaires die volgens ons mooi aansluiten bij dit thema en daar verschillende aspecten van belichten.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 24-04-2019
 • /

  Ambassade van Vrede én Stad van Compassie, hoe doe je dat?

  In Zoetermeer zet de Ambassade van Vrede zich ook in om Zoetermeer Stad van Compassie te laten zijn. Dat klinkt mooi, maar wat houdt het precies in? Het is een initiatief om extra aandacht te vragen voor compassie en vrede. Allerlei groepen doen er aan mee: moskeeën, kerken en tempels, maar ook gemeente en welzijn. Samen zetten ze hun handtekening en beloven zich in te zetten voor Zoetermeer.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 16-04-2019
 • /

  Kan er in godsdienst ook vrede zitten?

  Een tijdje geleden kampeerde ik in Bretagne en zag bij het bezoek aan de supermarkt in het nabijgelegen dorp, een aankondiging van zang door zes Bulgaren in de plaatselijke kerk. Ik ben daar nieuwsgierig heen gegaan. Op die bewuste avond gingen daar inderdaad zes mannen staan; zonder microfoon of wat dan ook. Ineens begonnen ze te zingen met die prachtige stemmen van ze. In het Slavisch. Mijn hart werd onmiddellijk geraakt en ik genoot.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 02-04-2019
 • /

  Ambassades van Vrede werken samen met theaterduo rond racisme

  Meerdere Ambassades van Vrede gaan samenwerken met theaterduo George en Eran, om het racismedebat in hun woonplaats meer diepgang te geven. In de nieuwe voorstelling George en Eran Worden Racisten kaart het duo dit probleem op een aangrijpende manier aan. Lees hieronder een kort interview met de Ambassade van Vrede Alkmaar.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 21-03-2019
 • /

  Inspiratiedag in Amersfoort; “Verbinding door de ander écht te ontmoeten over je eigen grenzen heen.”

  De eerste Inspiratiedag van 2019 is een feit! Een mooie groep mensen kwam op 9 maart samen in Amersfoort om na te denken hoe je je anno 2019 kunt inzetten voor een vreedzame samenleving. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 15-03-2019