Centraal Programma

Van 17 t/m 25 september worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en locaties vind je in de agenda. In Utrecht zullen we ook een Centraal Programma organiseren, daarover vind je op deze pagina meer informatie. We blijven ook deze pagina aanvullen.

 


Zaterdag 17 september
 • 16:00 - 18:30 Jongerenberaad, Tivoli Vredenburg
  Tijdens dit programma gaan De Kiesmannen, bekend van hun populaire Verkiezingsshows, met jongeren in gesprek over hun kijk op de prangende politieke vragen over vrede in Europa. Verschillende experts houden een prikkelend verhaal, waarna deelnemers zelf aan de slag mogen.
   
 • 20:00 - 22:00 De toekomst van vrede in Europa, Tivoli Vredenburg
  In dit programma werpen we een blik op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa. Onder andere BIJ1-politicus Sylvana Simons en Srebrenica-overlevende Alma Mustafic gaan in gesprek. De Oekraïens-Nederlandse zangeres Katie Koss zal het programma muzikaal omlijsten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Tivoli

 

Zondag 18 september
 • 15:00 - 17:00 Vredesweeklezing, Domkerk
  Traditiegetrouw organiseren PAX en het Citypastoraat Domkerk de jaarlijkse nationale Vredesweeklezing op 18 september 2022. Deze zal dit jaar verzorgd worden door Mpho Andrea Tutu van Furth, de Zuid-Afrikaanse anglicaanse priester, auteur, activist en dochter van aartsbisschop Desmond Tutu.

Aanmelden kan hier

 

Woensdag 21 september
 • 20:00 - 22:00 Generatie Vrede: wat is vredesactivisme anno nu? Tivoli Vredenburg
  Oorlog op het Europese continent, de toenemende dreiging van kernwapens en miljoenen mensen op de vlucht voor conflict: vrede lijkt nu verder weg dan ooit. Deze onzekere tijden zorgen voor een gevoel van onmacht, maar tegelijkertijd willen velen zich inzetten voor vrede. Wat kan jíj doen om in actie te komen voor vrede? Hoe ziet vredesactivisme anno 2022 eruit? Met onder andere: voormalig SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Benjamin Fro.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Tivoli

 

Zaterdag 24 september
 • 20:00 - 21:00 The Revolution is Female, Tivoli Vredenburg
  In dit programma onderzoeken we hoe traditionele gendernormen bepalen hoe macht verdeeld wordt: van de huiselijke sfeer tot de politieke arena. Met onder andere activist Nanoah Struik en Devika Partiman.
   
 • 21:00 - 00:00 Nacht van de Vrede, verschillende locaties in Utrecht
  Tijdens Nacht van de Vrede worden er op verschillende plekken in Utrecht (centrum) activiteiten georganiseerd, zoals een lezing, debat en filmvoorstelling. De avond begint met The Revolution is Female in TivoliVredenburg. De overige activiteiten worden later bekend gemaakt!
   
 • 00:00 - 04:00  Dansen voor Vrede

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Tivoli