< terug naar ambassades

Ambassade Utrecht - Su-Shi

Locatie: Utrecht

Su-Shi is een kennis-, netwerk- en dialoogplatform en streeft naar het op gang brengen van de intra-religieuze dialoog tussen moslims van verschillende stromingen. De naam Su-Shi is afgeleid van soennisme en sjiisme, maar het platform staat open voor alle moslimstromingen (denk bijvoorbeeld aan salafi’s, soefi’s, ahmadi’s en alevieten).


2405

 

Het doel van Su-Shi is het wegnemen van vooroordelen over 'de ander'. Hoe dan? Door elkaar te leren kennen en kennis over elkaar uit te wisselen. We doen dat met kleine stappen via persoonlijke ontmoetingen, lezingen en maaltijden. Maar bijvoorbeeld ook door het schrijven van artikelen en het maken van filmpjes.

Jaarlijks organiseren we een iftar (vastenbreekmaaltijd tijdens de ramadan), een moskeetour die moskeeën aandoet van verschillende achtergronden, en dialoogavonden met lezingen. De sfeer waarin dit plaatsvindt, moet er één zijn van veiligheid en persoonlijke betrokkenheid.

Laten we een positieve verandering teweegbrengen met Su-Shi, verrijking brengen met een positieve boodschap, en inspireren.