< terug naar ambassades

Ambassade Nijverdal

Locatie: Hellendoorn

De Ambassade van Vrede Nijverdal is sinds 2014 opgericht en werkt onder de paraplu van de Raad van Kerken Hellendoorn Nijverdal. Thea Roddeman, initiatiefneemster van de vredesambassade: "Iedereen kan iets voor vrede doen, dus wij beginnen bij ons zelf. We proberen mensen bij elkaar te brengen die de moed hebben om voor vrede te gaan."


Deze vredesambassade bestaat uit verschillende (werk)groepen: van Vluchtelingenwerk tot het Inloophuis. Het Inloophuis, ook wel de huiskamer van Nijverdal, is een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners gericht op ontmoeten en verbinden. 

Hoe gaan ze te werk?
Tijdens de Vredesweek is de Vredesmarkt die deze ambassade organiseert een mooie traditie aan het worden. Met deze bijzondere markt bieden ze een plek voor ontmoeting van mensen met verschillende achtergronden die samen met ons de weg naar vrede willen afleggen. Ook geven ze verschillende organisaties die zich inzetten op lokaal, nationaal of internationaal gebied de kans zich te presenteren en te laten zien hoe ook zij zich inzetten voor vrede. "Wij zijn ervan overtuigd dat al die beetjes durf onvermijdelijk optellen tot vrede. Duizenden mensen zijn je al voor gegaan."

Voor meer informatie kun je terecht op de facebookpagina van Ambassade van Vrede Nijverdal of de activiteiten kalender van Ambassade Nijverdal van PAX.