< terug naar ambassades

Ambassade Deventer

Locatie: Deventer

De Ambassade van Vrede Deventer bestaat uit een groep mensen die lokaal, landelijk of internationaal actief zijn voor vrede, gerechtigheid en geweldloosheid. Ze zijn oprecht betrokken bij vrede, zowel dichtbij als op afstand, en slaan de handen in elkaar. Vanuit de Ambassade van Vrede willen ze samen met de inwoners van de gemeente Deventer aan vrede werken. Hun ambassadeur is oud wethouder dhr. Jan Bugter.


In Deventer laat deze Ambassade Vredesduiven vliegen voor mensen die in nood verkeren of die hun nek durven uitsteken in crisissituaties. Ze spelden iemand een Vredesinsigne op als hij of zij zich opvallend inzet voor een sociale en mensbetrokken samenleving in Deventer.

Tijdens de jaarlijkse Vredesweek zijn ze actief in de stad aanwezig. Dat doen ze samen met andere organisaties en instellingen die ook willen werken aan een rechtvaardige wereld. Ze organiseren jaarlijks een Vredesweeklezing, vaak in samenwerking met Studium Generale van Hogeschool Saxion.

Tevens houden zij ieder jaar in de Vredesweek een Stille Tocht en sluiten deze af met een Stiltekring. Dit om de slachtoffers van oorlogsgebieden te herdenken.