< terug naar ambassades

Ambassade Apeldoorn

Locatie: Apeldoorn

Het Apeldoorns Beraad van Kerken is de Ambassade van Vrede in Apeldoorn: een oecumenisch platform van Apeldoornse kerkgenootschappen.


2131

 

In de Vredesweek van 2014 was er een bijzonder mooie opening die in het teken stond van het Manifest voor Compassie. Vertegenwoordigers van diverse religieuze en culturele groeperingen tekenden het Manifest. De avond werd geopend door wethouder Paul Blokhuis. Een groot jongerenkoor gaf de avond nog meer glans. De avond werd afgesloten door de zang van het jongeren die het lied zongen van Marco Borsato: “Morgen zal er vrede zijn”. Tijdens dit lied stond een groot gezelschap met onder andere de imam, boeddhist, pastoor, humanist, en Antilliaan hand in hand. Een echt kippenvel moment! Het Manifest is ook ondertekend door de burgemeester en een wethouder en is daarmee de derde gemeente in Nederland die het Manifest heeft getekend. De gemeente staat daarmee ook op de wereldlijst van “Cities for Compassion”!

Ambassade van Vrede Apeldoorn had in Vredesweek 2014 een groot aanbod van verschillende activiteiten. Er was een gezamenlijke maaltijd, lezing van Jan Terlouw, filmavond, interlevensbeschouwelijke dialoogavond, benefietconcert voor Syrië, Loesje-workshop, meditatief moment en een bezoek aan de moskee. De week werd afgesloten met een sprankelend Vredesconcert waarbij diverse koren en solisten  een prachtige voorstelling gaven. Opmerkelijk was het optreden van het moslim jongerenkoor Sahabat en de Joodse voorzanger Tom Fürstenberg. Een unieke combinatie!