< terug naar agenda

Walk of Peace (Zwolle)
Datum: 18 September
Tijd: vanaf 13.30 uur welkom, om 14.00 uur is de opening
Door: Ambassade van Vrede Zwolle - Raad van Kerken - PAX
Type: Walk of Peace

Dit jaar vindt een bijzondere Walk of Peace plaats in Zwolle, met landelijke aandacht van de Raad van Kerken en PAX. Deze wandeling van en voor vrede start bij de Openbare Basisschool De Springplank en leidt je door de interculturele stadswijk Dieze. Geert van Dartel, voorzitter van de Landelijke Raad van Kerken, Maryem Lhajoui, stagiaire bij PAX en Michiel van Willigen, wethouder in Zwolle, zullen de Walk of Peace in Zwolle openen.

Jong en oud, reflectie en gezelligheid
Stadsdichter Sarah Lucassen draagt een nieuw vredesgedicht voor. Kinderen van de basisschool de Springplank laten horen en zien wat het betekent om er echt bij te horen. Iedere deelnemer wordt in staat gesteld veel te weten te komen over de bewoners en de organisaties in Dieze, een zeer interculturele wijk. Daarom biedt het thema “Jij hoort er bij” een prachtige aanzet tot verbinding!

Drie en een halve kilometer lopen of fietsen
In kleine groepen door de wijk lopend, verkennen we de wijk en maken we contact met wijkbewoners en lokale organisaties in een wandeling van ongeveer 3,5 kilometer. We zien stralende initiatieven van insluiting waar uitsluiting zo snel op de loer ligt. Tijdens de wandeling is er tijd voor gezelligheid en uitwisseling. Ook zal er een fietsgroep zijn die de route op de fiets aflegt voor mensen die minder gemakkelijk lopen.

De organisatoren hopen op een mooie Walk of Peace zonder al te veel restricties m.b.t. corona, maar houd de website van de organisatoren in de gaten voor de meest recente informatie.

En verder?
Nieuwe contacten, nieuwe gezichten en nieuwe inzichten geven kansen tot nieuwe samenwerking voor recht en vrede. Zelf een Walk of Peace organiseren kan ook. Vraag hiernaar bij de organisatoren, de Raad van kerken of PAX.

De kosten worden deels gedekt door een vrijwillige bijdrage van de deelnemers. Er zullen hapjes en drankjes beschikbaar zijn voor een klein bedrag.

Organisatie en aanmelden
De Walk of Peace wordt georganiseerd door het vredesplatform Zwolle in samenwerking met de Raad van Kerken in Nederland, PAX, Amnesty International , OBS De Springplank. De Bolle Bieste (Wijkvereniging), Stichting Focus, Leger des Heils, Vluchtelingen Werk Nederland, Stichting Present, Saeed, Vizier Oost en de Alevitische Culturele Vereniging Zwolle.

Meld je aan voor de Walk of Peace in Zwolle via: vredesplatformzwolle@gmail.com

Website: Website Vredesplatform Zwolle
Locatie:
Start bij OBS De Springplank,
Beukenstraat 83
8021 XA
Zwolle