< terug naar agenda

Walk of Peace Tilburg
Datum: 22 september
Tijd: 09:00-12:00
Door: Parochie de Goede Herder
Type: Walk of Peace

Parochie de Goede Herder organiseert dit jaar de Walk of Peace in Tilburg!

Sinds het jaar 2014 is Parochie De Goede Herder in onze stad één van de Ambassades voor de Vrede in ons land. Locatie Petrus & Paulus droeg dit bijvoorbeeld vorig jaar uit met een Walk of Peace. Dat gaan we weer doen. Het landelijk thema 2018 is nu: Generaties voor Vrede.

Jongeren en ouderen SAMEN dus. En dat kan alleen als we naar elkaar luisteren. Hoe en waar en waarover gaan we naar elkaar luisteren?

Dat doen we door in onze binnenstad de struikelstenenwandeling te lopen, waarbij voornamelijk struikelstenen, Maria-devotietegels en herdenkings-plaquettes uit de jaren 1940 - 1945 centraal staan. Onderwijl geven we elkaar de kans om een visie te geven op hetgeen men gezien en/of gehoord heeft op vorige locaties. Het zijn feiten van 70 jaar of nog langer geleden waaraan we herinnerd worden, maar alle zaken die we in ogenschouw nemen zijn nog steeds uiterst actueel. Immers vrede krijgen/houden kan alleen door de ander evenveel ruimte te geven als we zelf willen innemen. Zowaar een klus voor ons hele leven.

Als begrippen als rassendiscriminatie - deportatie - angsten - kwellende onzekerheden - verliezen - verraders - lotgenoten - levenseinde enzovoorts jou iets zeggen, zorg dan dat je om 09.00 uur op kerkplein Vierwindenlaan bent. Er is koffie onderweg. Om 12.00 uur ben je weer terug op genoemd kerkplein.

Je bent van harte welkom. Kom aan de start met de juiste levenshouding.

Aanmelding vooraf niet nodig. De wandeling is gratis.

 

Website: Bezoek de Facebookpagina van Parochie de Goede Herder!
Locatie:
Petrus & Paulus Kerk
Vierwindenlaan 11
5037 MN
Tilburg