< terug naar agenda

Walk of Peace Nieuwegein
Datum: 22 september
Tijd: 13.00 - 17:00
Door: Moskee Sirat, RK parochie, het Apostolisch Genootschap, het Leger des Heils, PKN Noord en Zuid en Cross Culture Project
Type: Walk of Peace

Walk of Peace / Pelgrimage voor vrede

Veel mensen verlangen naar ontmoeting. Verbinding met de ander, die te vaak een vreemde blijft. Wat mensen bindt is vaak het verlangen naar vrede, naar verdraagzaamheid, naar prettig met elkaar samenleven en respect voor elkaars gewoonten en ideeën. Daarom lopen mensen samen in de Vredesweek de Walk of Peace. Vorig jaar op 20 plekken in Nederland; dit jaar voor het eerst ook in Nieuwegein.

Op zaterdagmiddag 22 september wandelen mensen met heel verschillende achtergronden samen op. De Walk of Peace opent deuren. Bijvoorbeeld naar gebedshuizen waar je nooit binnen bent geweest. Maar ook naar andere mensen, nieuwe ontmoetingen. 

Er zijn twee routes:

  • Een vanuit het noorden en een vanuit het zuiden van de stad. De zuidelijke route begint om 13.00 uur in De Rank aan de Lupinestraat 11 en gaat via De Voorhof aan de Wiersdijk 8b (waar het Cross Culture Project zit) en het Leger des Heils aan de Sluyterslaan 533 naar de Emmauskerk aan het Merelplein 2.
  • De noordelijke route begint een uur later, om 14.00 uur, in het Geinlicht aan Nedereindseweg 1 in Jutfaas en gaat via de kerk van het Apostolisch Genootschap aan het Nijpelsplantsoen 370 en het Leger des Heils naar de Emmauskerk. Uiteindelijk lopen beide groepen naar de moskee Sirat aan de Prof. dr. Hesselaan 6.

Overal vertellen mensen van de ontvangende gemeenschap hoe zij aan vrede en verbinding werken. Steeds wordt er na afloop van de ontmoeting ook een gespreksvraag meegegeven als handvat voor het gesprek twee aan twee onderweg. Tijdens de Walk of Peace zetten we al wandelend een stap op weg naar vrede. Doe je mee?

----
​​​​​​​Tijdens evenementen en activiteiten worden foto’s gemaakt door (ingehuurde fotografen van) PAX. PAX slaat deze foto’s op in haar archief en gebruikt geschikte foto’s in promotiemateriaal, publicaties en online. Wil je liever niet gefotografeerd worden, geef dit dan aan bij de fotograaf zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Heb je vragen over het foto-archief of over het gebruik van de foto’s, dan kun je contact opnemen met PAX.

 

 

 

Website: Klik hier voor meer informatie
Locatie:
De Rank
Lupinestraat 11

Nieuwegein