< terug naar agenda

Walk of Peace Heerlen
Datum: 17 September
Tijd: 14.00 uur
Door: Ambassade Heerlen
Type: wandeling
Locatie:

Vredeskapel
Akerstraat 35
6411 GW
Heerlen

Als we naar de wereld om ons heen kijken, dan zien we dat vreedzaam samenleven te vaak niet mogelijk is of op zijn minst erg moeizaam verloopt. Bijvoorbeeld dicht bij huis, als het gaat om de discussies over vluchtelingen of over mensen die een beetje anders zijn. En verder weg, als het gaat om meedogenloos geweld en oorlogen. Daarentegen verlangen steeds meer mensen naar meer verbinding in de samenleving.

In het kader van de Vredesweek 2017 willen het Vredesplatform Heerlen (Ambassade van Vrede Heerlen) en het Missionair Overleg Parkstad aan deze verbinding een bijdrage aan leveren door het organiseren van een Walk of Peace. De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.

De Walk of Peace vindt plaats op Vredeszondag 17 september as. Mensen vanuit verschillende achtergronden krijgen dan de gelegenheid om elkaar ontmoeten. "Het wordt een wandeling met  gesprekken en verhalen die ons met elkaar verbinden. Hiermee kunnen we ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt. En u zult het wel met ons eens zijn dat onze samenleving wel een oppepper en wat meer vriendelijkheid kan gebruiken."

Praktische informatie:
De Walk of Peace loopt door en nabij het centrum van Heerlen. De wandeling begint om 14.00 uur bij de Vredeskapel bij de begraafplaats, Akerstraat 35 en zal ± anderhalf uur duren (waarvan ruim de helft wandelen). De wandeling eindigt in het centrum. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten en indrukken en ervaringen te delen onder het genot van een kopje koffie of thee.  En wellicht krijgt deze Walk of Peace zo nog wel een vervolg?

“U heeft toch ook vredesidealen? Uit deze met ons. Geef met ons dat signaal af dat Vrede ertoe doet. En dat er ook veel verbinding in Heerlen en Parkstad ontstaat. Want met niets doen, komen uw idealen niet dichterbij!”