< terug naar agenda

Walk of Peace Harderwijk
Datum: 15 september
Tijd: 14.30 inloop, 15:00 vertrek, tot 17:00
Door: Apostolisch Genootschap, Plantage Kerk, Humanistisch Verbond en anderen
Type: Walk of Peace

Zaterdagmiddag 15 september  wandelen leden van kerken, moskeeën en maatschappelijke organisaties in optocht door Harderwijk tijdens de tweede Walk of Peace. Hiermee geven zij uiting aan hun onderlinge verbondenheid en hun strijd tegen dreigende verdeeldheid. In Harderwijk zijn dit jaar de Protestantse Gemeente, het Apostolisch Genootschap en het Humanistisch Verbond de organisatoren. Iedereen kan aansluiten.

De Vredeswandeling start om 15.00 uur bij het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Veldkamp 76. Inloop vanaf 14.30 uur met koffie of thee. 

Na een korte samenkomst met muziek en bijdragen door o.a. burgemeester Harm Jan van Schaik voert de tocht langs het AZC. De deelnemers dragen borden met vredeswensen mee. Bij de RK Catharinakerk hangen zij aan een wensboom vredeswensen op. De afsluiting is rond 17.00 uur bij de Turkse moskee. 

Er is gelegenheid voorafgaande aan de wandeling schilderijen te bekijken over Rechten van de Mens gemaakt door leden van de groep filosofisch schilderen.

 

Locatie:
start bij gebouw Apostolisch Genootschap
Veldkamp 76
3843 BJ
Harderwijk