< terug naar agenda

Walk of Peace Den Bosch
Datum: 23 september
Tijd: 14.00 uur op Wilhelminabrug bij de Stationslaan
Door: Ambassade van Vrede - Den Bosch
Type: Walk of Peace

Doe mee aan de Walk of Peace in Den Bosch en kom luisteren naar mooie verhalen!

Een Walk of Past-Peace-Present in de vestingstad ´s-Hertogenbosch.

Aan het eind van de landelijke Vredesweek, die al op 15 september begint, kunt u ook in ´s-Hertogenbosch meewandelen voor de Vrede. Een wandeling die mensen en culturen en verhalen verbindt.

We luisteren naar verhalen om het verleden niet te vergeten, en gedenken een plek te geven. We wandelen langs monumenten en door tuinen, kiezen stilte en ontmoeting, delen hoop voor de toekomst. Muziek en zang zijn er aan het begin en bij de afsluiting. Mensen uit de Bossche diversiteit van culturen en achtergronden hebben deze wandeling voorbereid en het programma ingevuld.

De wandeling begint om 14.00u. op de Wilhelminabrug bij het gedenkteken voor Piet Kessens. Dan naar de tuin van het Franciscaner klooster, waar we het verhaal van een vluchteling horen; vandaar naar het Anne Frankplein, om stil te staan bij struikelstenen en de woorden van Anne zelf. Door naar de Tuin van Vrede en Vrijheid om ervaringen van een clown te horen, die op bezoek was bij vluchtelingen in de kampen in Griekenland. We delen bloemen, wensen, gebeden. Tenslotte komen we aan bij de zusters van Jozef en Maria van de Choorstraat. In hun tuin of kapel sluiten we deze wandeling af rond 16.30u.

Informatie en aanmelding: petervanhelden87@gmail.com en www.platformdenbosch.nl

Locatie:
Wilhelminaburg
Stationsweg 1
5211 TV
Den Bosch