< terug naar agenda

Walk of Peace Amsterdam
Datum: 23 augustus
Tijd: 12:30-15:30
Door: Raad van Kerken, Protestanse Kerk Amsterdam, Taakgroep Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede , van de Raad van Kerken NL en PAX voor Vrede
Type: Walk of Peace

70 jaar Wereldraad van Kerken!

Op 23 augustus 2018 is het 70 jaar geleden dat de Wereldraad van Kerken in Amsterdam werd opgericht. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten.
Eén van deze activiteiten is een Walk of Peace. Deze vredeswandeling geeft gestalte aan de Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede, die de Wereldraad deze jaren stimuleert.

Op deze wandeling is er aandacht voor onrecht en geweld in verleden en heden. Maar ook voor concrete kerkelijke inzet voor gerechtigheid en vrede. We belichten op de wandeling daarnaast wat vanuit oecumenisch perspectief van belang is uit de geschiedenis van Amsterdam.

Op de wandeling door de Oostelijke Binnenstad wordt gestopt bij gedenkplaatsen van de Jodenvervolging, bij het Wereldhuis, Sant´Egidio, Armeense Kerk, Goodwillcentrum Leger des Heils/ Drugspastoraat. Op al deze plekken is iets te doen en te beleven, daar ontvangen of geven de deelnemers iets.

Aansluitend aan de wandeling vindt om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk een feestelijke internationale (Engelstalige) viering plaats. Ook daar kunt u aan deelnemen. Als u zich aanmeldt voor de Walk of Peace zullen wij u de gegevens toesturen hoe u zich voor de viering kunt aanmelden.

De wandeling begint in de Hoftuin (achter de Hermitage) en eindigt op de Dam. Op beide plekken is er ook een activiteit.  Vanaf 12.30 bent u welkom in de Hoftuin. De wandeling gaat vandaaruit in kleine groepen.

Locatie:
Hoftuin (Achter de Hermitage)
Hoftuin Hermitage, achter Amstel 51
1018 EJ
Amsterdam