< terug naar agenda

Walk of Peace Almelo
Datum: 15 september
Tijd: 14:00-17:00
Door: Apostolisch Genootschap samen met Marokkaanse Moskee, Humanistisch Verbond, Doopsgezinde gemeenschap, RK parochie, Bibliotheek, Huis van katoen en Nu, Leger des Heils, Burgemeester
Type: Walk of Peace

Wandel mee in Almelo!

Een Walk of Peace in Almelo, doe je ook mee? 

De inloop is vanaf 13.30 uur en de wandeling gaat van start om 14:00 bij de Bleekkerk aan de Hofstraat 1. De Burgemeester van Almelo, de heer Arjen Gerritsen, zal bij de start een openingswoord spreken. 

In kleine groepjes wordt in de binnenstad een route gelopen langs kerken, een moskee, de bibliotheek, het Huis van Katoen en Nu en andere plekken waar een activiteit plaatsvindt gericht op het thema van de Vredesweek “Generaties voor vrede “. In het Huis van Katoen en Nu worden bloembollen uitgedeeld die door de wandelaars gepoot worden in het Vredesteken op een plek aan de Hagengracht. Op het Kerkplein (Grote Kerk) komen ouderen en jongeren aan het woord over het thema. In verschillende kraampjes geven kerken en organisaties informatie over wat hen beweegt als het gaat om Vrede. Een groot jeugdorkest van de Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo zorgt voor de muzikale omlijsting. Een korte afsluitende bijeenkomst is er ten slotte in de tuin van de Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78. Om 17:00 is de Walk of Peace afgelopen.

Met de Walk of Peace beleven we en laten we zien dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan. Loop samen met ons, en ontdek dat we veel meer gemeen hebben dan verschillen!

Locatie:
Start bij Bleekkerk
Hofstraat 1 te Almelo
7607 AB
Almelo