< terug naar agenda

Vredesweeklezing


foto:

Datum: 18 September
Tijd: deuren open om 14:30, aanvang 15:00, einde lezing 17:00 met een mogelijkheid om na te praten
Door: Mpho Andrea Tutu van Furth, PAX, Citypastoraat Domkerk
Type: Lezing

Website: Livestream
Locatie:
Domkerk Utrecht
Achter de Dom 1
3512 JN
Utrecht

Traditiegetrouw organiseren PAX en het Citypastoraat Domkerk de jaarlijkse nationale Vredesweeklezing op 18 september 2022. Deze zal dit jaar verzorgd worden door Mpho Andrea Tutu van Furth, de Zuid-Afrikaanse anglicaanse priester, auteur, activist en dochter van aartsbisschop Desmond Tutu. Zij zal haar gedachten delen over het thema van de Vredesweek 2022: Generatie Vrede. 

“De Vredesweek smeedt dit jaar een geheel nieuwe generatie. Wij van PAX gaan tegen de stroom in. We willen muren tussen generaties en scheidslijnen doorbreken. En dat is hard nodig, met deze vreselijke oorlog in Europa waarvan we de gevolgen nog niet goed kunnen overzien. Het is tijd voor een Generatie Vrede; een coalitie van generaties die het over een ding eens is: wij willen vrede.” 

De middag begint met een opening door predikant Willem Roskam. Jawa Manla zal muzikale inspiratie bieden op haar oud  en schrijfster Lisa Weeda  sluit de middag af. Daarnaast is er genoeg gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de Vredeslezing en het thema van de Vredesweek met elkaar te verkennen.  

We zien je graag op zondag 18 september voor inspiratie, verdiepende gesprekken en samenzijn in deze belangrijke Vredesweek. 

Over Mpho Andrea Tutu van Furth

Mpho Andrea Tutu van Furth (1963) is een Zuid-Afrikaanse anglicaanse priester, auteur en activist. Zij is de dochter van Leah en aartsbisschop Desmond Tutu. Ze was co-auteur van twee boeken met haar vader en een biografie over hem met journalist Allister Sparks. Ze werd gewijd in 2003, maar vanwege de voorschriften van de Anglicaanse Kerk van Zuid-Afrika mocht ze niet als priester in de kerk functioneren nadat ze in 2015 met een vrouw was getrouwd. Op 1 januari 2022 is ze beroepen als remonstrants predikant in Vrijburg te Amsterdam. 

Praktisch

  • Kosten: geen
  • Andere praktische zaken: de lezing door Mpho Tutu van Furth zal online live gestreamd worden.  De lezing is in het Engels, een Nederlandse vertaling van de toespraak zal op de dag zelf beschikbaar zijn. Kan je niet fysiek aanwezig zijn, maar wil je  de lezing volgen via een livestream? Gebruik dan deze link: https://www.youtube.com/domkerkutrecht
  • Voor meer informatie over de lezing neem contact op met Frans de Wolff, 06-53143528 of frans.de.wolff.1954@gmail.com

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Stichting Vrienden van de Domkerk.