< terug naar agenda

PAX College Tour Utrecht - Gender, Peace and Security
Datum: 14 September
Tijd: 19:45 - 21:15
Door: PAX en SIB-Utrecht
Type: Lezing

Ongelijke genderrelaties en machtsverhoudingen kunnen drijfveren zijn van conflict. Gender is daarom cruciaal om dynamieken van conflict en veiligheid te begrijpen. PAX streeft dan ook naar inclusieve en duurzame vredesprocessen. Maar hoe versterk je de invloed van vrouwen? En hoe buig je de machtssystemen en processen van uitsluiting om? Ilse Wermink neemt je mee in het intersectionele denken in een vredesorganisatie en illustreert met het PAX programma 'The Revolution is Female' de verschillende antwoorden op deze vraagstukken.

Ilse Wermink is de PAX-expert op het gebied van een gender sensitieve aanpak. Hiervoor werkte ze als programmamanager voor PAX in Soedan en Zuid-Soedan en voor de Women's International League for Peace and Freedom in Geneve.


Voorafgaand aan en tijdens de nationale Vredesweek organiseert PAX een College Tour: gastcolleges van PAX programmaleiders die de situatie in conflictgebieden als geen ander kennen. Van non-violent action tot gender en veiligheid en van de relatie conflict en klimaat tot Srebrenica - 26 jaar later. Dit jaar brengt de tour ons naar Eindhoven, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam.

Deze College Tour wordt georganiseerd i.s.m. Studentenvereniging Internationale Betrekkingen (SIB-Utrecht). 

Locatie:
Utrecht