< terug naar agenda

PAX College Tour Nijmegen - Non-Violent Action


654

Datum: 20 September
Tijd: 12:30 - 13:30
Door: PAX en Studievereniging Mundus
Type: Lezing

Hoe verhouden de val van de Berlijnse muur, Black Lives Matter en de klimaatbeweging zich tot elkaar? Guido de Graaf Bierbrauwer adviseert vredesactivisten in binnen- en buitenland die zonder geweld verandering teweeg willen brengen. Tijdens deze College Tour deelt hij verschillende voorbeelden en zijn ervaringen met non-violent action. Van Servië en Oekraïne tot Libanon en Egypte. Hoe organiseren mensen zich om verandering af te dwingen? En waarom moet je soms polariseren om voorbij de polarisatie te komen?

Voorafgaand aan en tijdens de nationale Vredesweek organiseert PAX een College Tour: gastcolleges van PAX programmaleiders die de situatie in conflictgebieden als geen ander kennen. Van non-violent action tot gender en veiligheid en van de relatie conflict en klimaat tot Srebrenica - 26 jaar later. Dit jaar brengt de tour ons naar Eindhoven, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam.

Deze College Tour wordt georganiseerd i.s.m. Studievereniging Mundus van de Radboud Universiteit en is alleen toegankelijk voor studenten.

Locatie:
Nijmegen