< terug naar agenda

Nacht van de Vrede
Datum: 24 September
Tijd: 19:30 - 00:00
Door: centrale programma van de Vredesweek
Type: Overig

Website: vredesweek.nl
Locatie:
Utrecht (centrum)


Utrecht

Tijdens Nacht van de Vrede is er van alles te doen op verschillende plekken in Utrecht (centrum). Hieronder vind je de activiteiten die tot nu toe bekend zijn.

19:30-21:00 The Revolution is Female in TivoliVredenburg

In dit programma onderzoeken we hoe traditionele gendernormen bepalen hoe macht verdeeld wordt: van de huiselijke sfeer tot de politieke arena. Met onder andere activist Nanoah Struik en Devika Partiman.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.

21:30 - 23:00 Taking up space: een dialoog over jouw macht bij Kargadoor

Toegang is gratis!

21:15 - 00:00 The Mauritanian: film + Q&A met ‘the Mauritanian’ himself in Springhaver

15 jaar zat Mohamedou Ould Slahi zonder proces en ten onrechte vast in het beruchte Guantánamo Bay, op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen op 11 september 2001. In de gevangenis schreef hij aan zijn autobiografie ‘Guantanámo Diary' dat later zeer succesvol werd verfilmd met ‘The Mauritanian’. Tijdens de Nacht van de Vrede krijgen bezoekers de unieke kans om niet alleen deze aangrijpende film te aanschouwen, maar vervolgens ook hun vragen te kunnen stellen aan de man over wie het allemaal gaat: Mohamedou. Leer over hoe hij zijn hartverscheurende ervaring om heeft weten te zette in een boodschap van hoop en vredelievendheid.

Kaarten zijn beperkt en verkrijgbaar via de website van Springhaver.

18:00 - 23:00 Geniet van een Vredesmenu en live muziek en storytelling van de Voorkamer bij de Zware Jongens

De Voorkamer verbindt mensen en culturen door muziek en kunst. Verschillende muzikanten en storytellers begeleiden de Nacht van de Vrede bij de Zware Jongens met hun talent. Eet tegelijkertijd een speciaal samengesteld Vredesmenu en vier met ons de vrede!

Reserveren kan via de website van de Zware Jongens, maar spontane inloop is ook mogelijk.

Hele nacht Frietje Vrede bij biologische frietwinkel Dapp

Krijg je trek tijdens de Nacht van de Vrede? Geen zorgen, Dapp Frietwinkel staat voor je klaar met een heus Patatje Vrede! Speciaal voor de Vredesweek doopt Dapp het bekende Patatje Oorlog om tot Patatje Vrede. Net zo lekker, maar wél vreedzamer.